Як правильно підготуватися до теоретичного іспиту в сервісному центрі МВС?

Багато хто впевнений , що іспит на права в у сервісному центрі МВС здають тільки ті, хто проплатив деяку суму грошей певним людям. Не сперечаємося, в цій сфері діяльності можливі корупційні схеми, але твердження, що не заплатиш - НЕ складеш іспит, м'яко кажучи, не відповідає дійсності.

Теоретичний іспит з ПДР в у сервісному центрі МВС в даний час приймається на комп'ютерах за допомогою сучасних захищених програм, де стороннє втручання неможливе. І якщо Ви відповіли хочаб на 18 питань з 20 правильно, то на моніторі комп'ютера побачите привітання про успішну здачу іспиту. Наш досвід показує , що переважна більшість кандидатів у водії отримує права законним шляхом, без всяких хабарів і домовленостей.

Само-собою стає зрозумілим, для успішного складання іспиту з ПДР у сервісному центрі МВС, необхідно як слід підготуватися до нього.

Що ж для цього потрібно?

Не слід починати підготовку до іспиту в "останню" ніч перед ним, як студент- двієчник. Починайте готуватися заздалегідь, як тільки почали навчання в автошколі. Від того, наскільки якісними будуть отримані в цей період знання ПДР, безпосередньо залежить ваша безпека в майбутньому і успіх при складанні іспиту.

Головні помилки при підготовці до теоретичного іспиту на права.

Помилка 1. Теорія - не головне. Деякі слухачі автошкіл вважають, що під час навчання теорія - це не головне, головне - це водіння, заняття з теорії не відвідуються. На жаль, деякі автошколи "закривають" на це очі. До речі, не завжди ігнорування теорії відбувається спеціально, іноді це відбувається з цілком поважних причин таких, як хвороба, завантаженість по роботі чи навчанні тощо. Такі люди, в кращому випадку знають, як виглядають знаки "Головна дорога",  "Дати дорогу" і "Проїзд без зупинки заборонено". Звичайно, про будь-які якісні знання ПДР в цьому випадку мова не йде (звідки вони?). Втім, і про успішну здачу іспиту мови бути не може.

Помилка 2. Вчимо екзаменаційні білети. Це люди, які для того, щоб скласти іспит у сервісному центрі МВС, намагаються вивчити правильні відповіді на екзаменаційні білети без вивчення теорії, годинами сидячи біля комп'ютера і ставлячи практично навмання відповіді на питання, при цьому намагаються, просто запам'ятати правильні відповіді. Проблема в тому, що зорова пам'ять короткочасна і утримати в пам'яті правильні відповіді на 1800 запитань практично нереально, за рідкісним винятком. Крім того, якщо таким людям навіть вдасться визубрити деяку кількість правильних відповідей, ці знання навряд чи знадобляться їм у реальному житті, тому що зникнуть з пам'яті за кілька днів. Тобто ці люди намагаються навчитися читати, не знаючи алфавіту. Імовірність успішного складання іспиту прагне до нуля.

Помилка 3. Відвідування занять з ПДР час від часу. Є люди, які відвідують заняття з правил дорожнього руху тільки тоді, коли їм не лінь, коли " є настрій ", коли відпускають з роботи чи навчання тощо. Нерегулярне відвідування занять з ПДР не дає можливості отримати цілісні знання, при цьому людина щось знає, щось ні. Результат - на іспиті допускається більше помилок, ніж допустимо і вперед - на перездачу.

Як правильно підготуватися до теоретичного іспиту в сервісному центрі МВС?

Для цього потрібно ні багато, ні мало - вивчити і зрозуміти правила дорожнього руху. Тобто необхідно вивчати саме правила, а не білети.

Вивчати ПДР потрібно за темами, при цьому закріплювати отримані теоретичні знання практичним вирішенням ситуаційних завдань за цими ж темами. Для цього багато сервісів з рішення білетів ПДР, мають функцію вибору рішення екзаменаційних завдань "За темами". Наприклад , пройшли тему "Проїзд перехресть", після цього вирішуєте ситуаційні завдання саме по темі "Проїзд перехресть". Якщо при вирішенні завдань з'являються помилки, які неминучі, необхідно обов'язково проаналізувати ці помилк, знайшовши правильні відповіді в ПДР.

Займайтеся регулярно, виділяючи для цього хочаб 1 годину на день. Переходьте до нової теми лише після того, як добре розберетеся в попередній. До вирішення білетів ПДР можна переходити тільки тоді, коли все теми освоєні.

Дуже пощастить тим людям, кому в автошколі попадеться хороший викладач при одночасній можливості регулярно відвідувати всі його заняття. У сукупності з цілеспрямованою роботою вдома так, як описано вище, ймовірність успішного складання іспиту наближається до 100 %.

На жаль , пощастить не всім. Хтось під час відвідування автошколи може елементарно захворіти і пропустити частину занять. Повірте, ніхто не буде з Вами додатково займатися "За спасибі". ПДР прийдеться вивчати прийдеться самим, що дуже непросто або платити додаткові гроші. Також не виключений варіант, коли Вам в автошколі попадеться горе-викладач, який буде Вам просто читати на заняттях книгу ПДР, при цьому нічого не пояснюючи, подібно до того, як вихователька в дитячому садку читає дітям казки.

Але з будь-якої ситуації є вихід. Якщо Ви дійсно хочете отримати якісні знання ПДР, які дадуть Вам можливість не тільки скласти іспит в сервісному центрі МВС, але й надалі користуватися ними, можна паралельно з відвідуванням занять у звичайній автошколі, придбати відео уроки ПДР і БДР, які веде викладач - професіонал. Це дасть Вам можливість займатися в зручний для Вас час, у зручному місці і в зручний час. Таким чином, якщо людина не може відвідувати всі заняття з правил дорожнього руху в аудиторії або йому попався не зовсім кваліфікований викладач, це не стає для нього проблемою. Прогалини в знаннях легко компенсуються додатковими заняттями в зручній домашній обстановці.

Отже, Ви підготувалися до іспиту в сервісному центрі МВС, вивчили ПДР, переглянули тестові завдання.

Тепер потрібно скласти іспит.

Як правильно це зробити?

Насамперед - ніякої квапливості. Відведеного часу в 20 хвилин для вирішення 20 питань більш ніж достатньо. Перш ніж відповісти на питання, прочитайте його двічі. Знайдіть на зображенні всі засоби регулювання дорожнього руху такі, як сигнали світлофора чи регулювальника, дорожні знаки і дорожня розмітка. Після цього прочитайте всі варіанти відповідей. Звертайте увагу на наявність частки "НЕ", наприклад "Дозволяється", " НЕ дозволяється ", "Забороняється", "НЕ забороняється". Не поспішайте відповідати. Переконайтеся , що ви все зрозуміли. Іноді ті люди, що складають іспит, роблять помилки саме через поспіх або неуважність. Якщо немає сумнівів, зазвичай відповідь на питання займає всього 10-15 секунд. Тільки коли будете абсолютно впевнені - відповідайте.

Якщо Ви не впевнені в правильній відповіді, не потрібно просто сидіти і дивитися в монітор, краще пропустіть це питання і йдіть далі. Це питання повернеться Вам в кінці. Не старайтесь згадати правильну відповідь на складне для Вас питання - не виключено, що під час іспиту білети у вашій пам'яті змішалися до купи. Згадуйте правило, так вірніше і надійніше.

 А якщо невдача?

Не варто нервувати з цього приводу. Це - не кінець світу. Іспит можна перездавати скільки завгодно разів, в законі немає обмежень. Якщо не здали, в проміжку між перездачами (не менше 5 днів), не варто захоплюватися рішенням білетів. Набагато корисніше в цій ситуації буде переглянути ще раз відео уроки ПДР та БДР або просто почитати правила дорожнього руху. Будьте спокійні і впевнені в собі, у вас все вийде.

 

Успіхів на іспиті!

Comments: 3
  • #3

    Євгеній Максименко (Wednesday, 17 January 2018 15:38)

    Добрий день! На іспитах прохідний бал - 90%. Із 20 питань допускається тільки 2 помилки

  • #2

    Ірина (Wednesday, 17 January 2018 09:43)

    Який мінімальний проходимий бал у складанні іспиту???

  • #1

    Назар (Thursday, 19 October 2017 04:03)

    Дякую! Ви молодці!
    Дуже радий що знайшов вас. Правильний і зрозумілий підхід. Головне, що ви робите це щиро і працюєте з любов'ю для людей, це відчувається і передається через вашу не легку працю (відео в 3D, роботчий зошит, розумні поради...), все виважено і продумано. Нехай вас благословить Господь і допомагає вам у майбутньому. Вдосконалюйтесь і надалі, все робіть від щирого серця і з любов'ю. І це оцінять і винагорода знайде своїх власників.